Artroscopie Dr. Andrei Matei Anastasiu
  • 0

Artroscopia este o intervenție minim invazivă care se realizează la nivelul articulațiilor prin intermediul unor incizii minime prin care se introduce o cameră video vizualizandu-se structurile articulare cu mare precizie (marire de circa X40). Principalul scop al artroscopiei este explorarea cavităților articulare si rezolvarea patologiei existente la acest nivel. Artroscopia se poate realiza la nivelul genunchiului, umărului, gleznei, șoldului, cotului sau pumnului.

> Artroscopie genunchi

> Artroscopie umăr

> Artroscopie gleznă

> Artroscopie șold

Artroscopia este o tehnică care a evoluat spectaculos, în prezent se pot rezolva prin intermediul acesteia numeroase categorii de patologii intra-articulare, cele mai comune fiind la nivelul genunchiului (leziuni de meniscuri sau de ligamente) si umărului (instabilitate, rupturi de tendoane,etc)

La nivelul umărului, artroscopia se adresează de exemplu patologiei tendoanelor din interiorul articulației (ruptura coafei rotatorilor, sindromul de impingement subacromial) sau instabilitatilor (luxații ale umărului), precum si altor patologii (de exemplu tendinita calcara).

La nivelul gleznei se pot realiza proceduri variate, pentru o serie de probleme ale acestei articulații.

Prin introducerea unei camere video în interiorul articulației si dilatarea acesteia cu ser fiziologic se obține un spatiu de lucru cu vizibilitate prin mărire optica si claritatea imaginii mult mai mare decat se poate obtine pe cale clasica, ceea ce face procedurile mult mai precise.

Artroscopia poate fi folosită și pentru diagnosticarea unor afecțiuni, dar în cele mai multe dintre cazuri este folosită pentru a rezolva problema descoperită anterior prin intermediul unui RMN. Operațiile artroscopice sunt proceduri standard, care oferă o minimă invazivitate și o precizie crescută. De-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase tipuri de tehnici și de instrumente specifice acestei proceduri, mult mai utile, fine și precise în comparație cu chirurgia deschisă. Procesul de recuperare depinde de patologia inițială cu care s-a confruntat pacientul, dar este unul complex în cazul leziunilor ligamentare și meniscale. Recuperarea este mai complexă și se întinde pe o perioadă mai mare în cazul în care procedura a fost reconstructivă.

Programează-te pentru Artroscopia de genunchi:

Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *