SINDROMUL BENZII ILIOTIBIALE

Acest sindrom se traduce prin durere aparuta in regiunea laterala a genunchiului datorita suprasolicitarii unei structuri fasciale numita banda iliotibiala, structura care se intinde de la nivelul bazinului pana la nivelul tibiei si care este tensionata in anumite faze ale mersului, dar mai ales in timpul alergatului, motiv pentru care afectiunea este caracteristica atletilor.

 

Hiperpresiunea apare la nivelul fetei externe a femurului distal la nivelul genunchiului ( mai ales la persoane care au genu varum, adica genunchii departati).

Tratamentul consta in kinetoterapie (stretching), fizioterapie (utilizarea mijloacelor fizice), in absenta rezultatelor putandu-se efectua infiltratii locale cortizonice.

Ca ultima resursa se poate apela la tratamentul chirurgical (bursectomie, rezectia partiala a tractului). Postoperator se asteapta remiterea durerii, fiind necesare cateva sedinte de kinetoterapie si repaus sportive de circa 1-2 luni.

Contact

Dr. Andrei Anastasiu

0723.615.045

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Site dedicat pacientilor cu afectiuni ortopedice

Informatiile medicale existente in articolele publicate pe acest site au caracter informativ si nu trebuie utilizate in vederea tratamentului fara avizul medicului ortoped.

Recent posts