OSTEOCONDRITA DISECANTA

Osteocondrita disecanta este un termen care defineste desprinderea partiala sau completa a unui fragment de cartilaj articular impreuna cu osul subcondral (situat imediat sub cartilaj).

SINDROMUL BENZII ILIOTIBIALE

Acest sindrom se traduce prin durere aparuta in regiunea laterala a genunchiului datorita suprasolicitarii unei structuri fasciale numita banda iliotibiala, structura care se intinde de la nivelul bazinului pana la nivelul tibiei si care este tensionata in anumite faze ale mersului, dar mai ales in timpul alergatului, motiv pentru care afectiunea este caracteristica atletilor.

GONARTROZA

 

Gonartroza este o afectiune degenerativa a articulatiei genunchiului. Aceasta afectiune consta in distrugerea cartilajului de acoperire de la nivelul acestei articulatii, urmata de compromiterea progresiva a tuturor componentelor care o alcatuiesc (femurul distal, tibia proximala si rotula), fenomene ce se traduc prin aparitia semnelor clinice si imagistice descrise mai jos.

GONARTROZA3.jpg

Contact

Dr. Andrei Anastasiu

0723.615.045

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

Site dedicat pacientilor cu afectiuni ortopedice

Informatiile medicale existente in articolele publicate pe acest site au caracter informativ si nu trebuie utilizate in vederea tratamentului fara avizul medicului ortoped.

Recent posts